Inzicht in private laadpunten is belangrijk voor versnelling van elektrisch rijden

27-06-2023
194 keer bekeken

Hoe krijgen we beter inzicht en controle op de private laadinfra, zodat we de transitie naar elektrisch rijden beter kunnen begeleiden en op tempo houden?

Hoe krijgen we beter inzicht en controle op de private laadinfra, zodat we de transitie naar elektrisch rijden beter kunnen begeleiden en op tempo houden? Voor VIVET onderzocht Thijs Duurkoop van RVO samen met o.a. het Kadaster, het CBS, TNO en regionale netbeheerders, een aantal kansrijke sporen om private laadpunten beter te kunnen monitoren.

Thijs: “ Maak haast met het in kaart brengen van private laadpunten. Registers, zoals CERES, zijn beschikbaar voor laadpunten maar dienen nog wel ingeregeld en gevuld te worden. Daarnaast zou in de toekomst slimme meterdata een mooie bron kunnen zijn. Verken beide sporen.”

Lees in de Paper VIVET laadpunten dat het verkrijgen en slim inzetten van data beter de belasting van het elektriciteitsnet voorspelt en laadpunten efficiënter helpt te plaatsen. En daarmee bijdraagt aan het tegengaan van de klimaatverandering.

Heb je een vraag of opmerking over dit bericht? Laat het dan weten in het Forum →

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen